İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalıştayda, üniversite ile yerel yönetimler arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, ortak projelerin artırılması ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak stratejilerin oluşturulması ele alındı. Akademisyenler, kamu temsilcileri ve yerel yöneticilerin bir araya geldiği etkinlikte, bilgi ve deneyim paylaşımı ön plana çıktı.
Çalıştay kapsamında söz alan Doç. Dr. Ebru Gül Yılmaz, üniversite-belediye iş birliklerinin sürdürülebilir kalkınma açısından kritik bir rol oynadığını vurguladı. Yılmaz, özellikle yerel düzeyde veri temelli politika üretiminin önemine dikkat çekerek, akademik bilginin sahaya aktarılmasının gerekliliğini ifade etti.
İGÜİPUAM’ın yürüttüğü çalışmalar hakkında da bilgi veren Yılmaz, merkez olarak kamu kurumlarıyla iş birliğini önemsediklerini ve bu tür platformların ortak akıl geliştirme açısından büyük fırsatlar sunduğunu belirtti.
“Avcılar İçin Ortak Akıl” temasıyla gerçekleştirilen çalıştayda, katılımcılar üniversite ve belediyeler arasında kurulacak güçlü bağların, şehirlerin sosyal ve ekonomik gelişimine önemli katkılar sağlayacağı konusunda görüş birliğine vardı.
İstanbul Gelişim Üniversitesi, bilimsel birikimini toplum yararına sunmaya ve yerel yönetimlerle iş birliğini güçlendirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.
stanbul Gelişim Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finans Bölümü öğretim üyesi ve İPUAM (İktisat Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi) Müdürü Doç. Dr. Ebru Gül Yılmaz, EKOTÜRK TV'de yayınlanan Küresel Bakış programında Avrupa Birliği ile Amerika Birleşik Devletleri arasında yürürlüğe giren ticaret anlaşmasının Türkiye ekonomisine olası etkilerini değerlendirdi. Program kapsamında yaptığı analizler daha sonra "AB–ABD Ticaret Anlaşması ve Türkiye Gümrük Birliği'nin İkilemi: Masada Olmayan Ülkenin Bedeli" başlığıyla analiz notu olarak yayımlandı.
Haziran 2026: Dış Ticaret Hacmi %22,6 Artışla 60,3 Milyar Dolara Ulaştı.